Menu
Menu

Jimi

Mekaniikkasuunnittelu

Jimin velhotarina sai alkunsa onnekkaan sattumuksen kautta. Keväällä 2018 Mechatronic Circus -tapahtumassa oli esillä Jimin suunnittelema CNC plasmaleikkuri. RD Velhon edustaja oli tapahtumassa kiertelemässä ja vaikuttui Jimin tekemästä ratkaisusta.

Kesäduunista vakituiseksi

Työhakemuksen ja haastattelun jälkeen oli selvää, että Jimissä olisi velhoainesta. Kesäkuun alussa Jimi aloittikin RD Velholla harjoittelijana Vantaan mekaniikkatiimissä. Kesä oli lämmin ja aurinkoinen ja samaa voisi sanoa Jimistä. Kesäharjoittelu sujui odotettua paremmin ja kaikki osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä harjoitteluun. ”Oli mahtavaa päästä heti oikeisiin asiakasprojekteihin kiinni. Omaa työtä arvostettiin niin kollegoiden kuin asiakkaiden toimesta. Positiiviset asiakaspalautteet kasvattivat itseluottamusta ja motivoivat tekemään parhaansa.” Syksyn koittaessa Jimi siirtyi osittain takaisin koulunpenkille suorittamaan opiskeluja loppuun Aalto Yliopistossa. Samalla tehtiin työsopimuksesta vakituinen ja osa-aikainen, jotta työskentely on mahdollista joustavasti opintojen ohella. Kandidaatin paperit Jimi saikin heti syksyn aikana maaliin ja seuraavaksi tällä kunnianhimoisella nuorukaisella onkin kiikareissa diplomi-insinöörin paperit.

Vapaa-aika

Koululta liikenevän ajan Jimi käyttää aikaa rakkaan autoharrastuksen parissa. Datsun B310 Turbo Coupea on laiteltu kuntoon huolella ja hartaasti jo useita vuosia. Hitsaaminen, mekaaniset ratkaisut ja käsillä tekeminen ovat Jimin sydäntä lähellä. Ja moneen kertaan on todettu jo sekin, että käytännön osaamisesta koneiden ja laitteiden parissa on valtava hyöty niitä suunnitellessa. ”Tämä meni juuri kuten suunnittelinkin: kesäharjoittelun kautta töihin osa-aikaiseksi suunnittelijaksi koulun ohella. Valmistuttuani aion siirtyä takaisin täyspäiväiseksi työntekijäksi Velholle ja kehittää itseäni entistä paremmaksi suunnittelijaksi.” Jimi toteaa tyytyväisenä.