Menu
Menu

Teemu

Ohjelmistoarkkitehtuuri

Kuutisen vuotta RD Velholla ja yli kaksikymmentä vuotta IT-alalla työskennellyt Teemu on päässyt mukaan monenlaisiin ohjelmistoprojekteihin. RD Velholla Teemu tekee pääasiassa konsultointia liittyen sekä ohjelmistosuunnitteluun että järjestelmäarkkitehtuureihin ja -integraatioihin. Hänen vastuualueelle kuuluu myös ohjelmistotuotteiden suunnittelua ja kehitystä sekä ohjelmistokehittäjien ohjaamista. Vapaa-aika kuluu metsässä liikkuen tai suunnistuskarttoja tehden.

Mahdollisuus monipuolisiin työtehtäviin

Teemu arvostaa työn monipuolisuutta. Pääasiassa ohjelmistoarkkitehdin työnkuvaan kuuluvat erilaisten tuotteiden ja palveluiden suunnittelu ja kehitys sisältäen esitutkimusta, suunnittelua, toteuttamista, käyttöönottoa sekä asiakastukea sekä ratkaisuehdotuksien ja toteutuksien esittely asiakkaalle. RD Velholla pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti.

Suunnittelu- ja kehitystyöhön liittyvät käyttöliittymät ja tietovarastot, ja kaikkea siltä väliltä. Konsultin rooliin sisältyy mm. asiakkaiden tietojärjestelmien vaatimusmäärittelyä sekä teknisten kuvausten tekemistä niin kokonaisarkkitehtuurin kuin ohjelmistoarkkitehtuurienkin näkökulmasta. Konsultointi tuokin Teemu mielestä sopivasti vaihtelua tuotekehityksen oheen.

RD Velholla pääsee haastamaan ja kehittämään itseään

Teemun mielestä työ vaatii ideoiden jalostamista toimiviksi ja vaatimukset täyttäviksi käyttökokemukseltaan hyviksi tuotteiksi. Työssä tarvitaan näkemystä siitä, miten asioita kannattaa tehdä nyt ja tulevaisuudessa ja miten paljon niiden tekemiseen menee aikaa. Saa ja pitää olla valmis oppimaan uusia teknologioita ja tapoja tehdä asioita paremmin.

Mieluisimpia tehtäviä Teemulle ovat sellaiset, joissa ratkaisu pitää löytää ”laatikon ulkopuolelta”, eli työtehtävät joissa pääsee käyttämään luovuuttaan. Joka päivä pääsee oppimaan uusia asioita ja näyttämään osaamistaan loistavien työkaverien kanssa. Täällä on ihmisen hyvä olla, Teemu sanoo.